Α. Γεωργούλης: Tα e-sports συνδυάζουν δύο πτυχές ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας και ανάγκης: την νεολαία και την καινοτομία

Α. Γεωργούλης: Tα e-sports συνδυάζουν δύο πτυχές ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας και ανάγκης: την νεολαία και την καινοτομία

Ο Αλέξης Γεωργούλης τοποθετήθηκε στο θέμα που συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Μαρτίου 2022 με τίτλο “E-sports και βιντεοπαιχνίδια – ανταλλαγή απόψεων με τη συμμετοχή ειδικών που προετοιμάζουν ερευνητική εργασία για το θέμα”.

YouTube player

 

Πιο συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι: 

“Tα βιντεοπαιχνίδια ήταν ο μόνος τομέας ανάμεσα στους Πολιτιστικούς και Δημιουργικούς Τομείς που ουσιαστικά είχε θετική απόδοση ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επομένως, πρέπει να επενδύσουμε με απτά μέτρα και να υποστηρίξουμε τα βιντεοπαιχνίδια και τα e-sports, γιατί συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικές πτυχές ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας και ανάγκης:

Πρώτον, την ψηφιακή πτυχή, η οποία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα.

Δεύτερον, και πιο σημαντικό, υπάρχει η πτυχή της νεολαίας, η οποία είναι υψίστης σημασίας, όχι μόνο για το Μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για 2022, ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Επιπλέον, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την έκθεση των βιντεοπαιχνιδιών και των e-sports, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να θέσουμε τις βάσεις για τη νεολαία και την καινοτομία στο πλαίσιο των ΠΔΤ, με δυνατότητα μακροπρόθεσμων οφελών για το σύνολο της κοινωνίας.

Από την άλλη, υπάρχουν προκλήσεις στις οποίες πρέπει να δώσουμε προσοχή. Χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην διευκόλυνση και προώθηση των e-sports και των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά όχι σε βάρος των παραδοσιακών μορφών αθλητισμού.

Επίσης, φαίνεται να υπάρχει μια παρεξήγηση ή μια σύγχυση σχετικά με το τι ακριβώς είναι τα e-sports και τα αθλήματα και επίσης ποια είναι η διαφορά τους από τα βιντεοπαιχνίδια.

Λοιπόν, μπορεί να ακούγεται προφανές ποιες είναι αυτές οι διαφορές, αλλά τώρα που πρόκειται να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό πολιτικής, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε και ότι συμφωνούμε πως πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν πιο σαφείς ορισμούς σε όλα τα επίπεδα”.

Βασιζόμενος στα παραπάνω έθεσε τις ακόλουθες ερωτήσεις στους ειδικούς: 

-Ποιες είναι οι προκλήσεις που προέρχονται από τις διαφορές ανάμεσα στα αθλήματα, τα e-sports και τα βιντεοπαιχνίδια;

-Έχουν συγκεκριμένες διαφορές και ιδιαίτερα ποια είναι τα κοινά τους σημεία;

Στις ερωτήσεις που τέθηκαν, δόθηκε η εξής απάντηση:

YouTube player