Αλέξης Γεωργούλης: 74 τροπολογίες στον φάκελο E-sports & Videogames

Αλέξης Γεωργούλης: 74 τροπολογίες στον φάκελο E-sports & Videogames

Σημαντική συνεισφορά του Ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (The LEFT) Αλέξη Γεωργούλη με εβδομήντα τέσσερις (74) τροπολογίες στον φάκελο της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τα «e-sports & Videogames».

 

Τα βασικά σημεία που υποστηρίζονται μέσα από τις τροπολογίες είναι:

  • Αύξηση της χρηματοδότησης και της υποστήριξης του τομέα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο αναπτυσσόμενος τομέας των βιντεοπαιχνιδιών προσφέρει έναν αυξανόμενο αριθμό νέων ευκαιριών εργασίας για πολλούς δημιουργούς πολιτισμού, όπως προγραμματιστές παιχνιδιών, σχεδιαστές, συγγραφείς, παραγωγούς μουσικής και άλλους καλλιτέχνες.
  • Συμπερίληψη των e-sports και των videogames στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής 2021-2027 και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ ( ΕΚΤ+), το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (JTF), το Interreg και το συνολικό Ταμείο Πολιτικής Συνοχής 2021-2027.
  • Η χρηματοδότηση δεν θα πρέπει να λειτουργεί ανταγωνιστικά ως προς τους άλλους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
  • Δημιουργία εκπαιδευτικών videogames & εκπαίδευση ειδικά για τις μαθησιακές δυσκολίες στο πλαίσιο και της δια βίου εκπαίδευσης και της εργασιακής ζωής.
  • Δημιουργία videogames για την προώθηση ευρωπαϊκών αξιών μέσω του προγράμματος Rights and Values.
  • Προστασία της ιδιωτικότητας χρηστών (προσωπικά δεδομένα) και της πνευματικής ιδιοκτησίας
  • Πρόληψη για ζητήματα εθισμού. Υπάρχει η ανάγκη αντισταθμίσματος για την φυσική άσκηση και την κοινωνικοποίηση.

 

Τα e-sports και τα videogames αποτελούν έναν νέο ανταγωνιστικός κλάδος, σημαντικό τόσο από οικονομική όσο και από πολιτιστική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει συνολική αξία 23,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και 80.000 άτομα που εργάζονται στον τομέα (2020) στην ΕΕ. Ο κλάδος γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και εξακολουθεί να έχει μεγάλες δυνατότητες, ιδιαίτερα τώρα με την ψηφιακή μετάβαση που αγκαλιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός πλαισίου λειτουργίας προκειμένου να αναπτυχθεί σωστά.